MRP - automatikus beszertési megrendelések

Magasabb szinvonalú termelés - megnövekedett vevői elégedettség >>>

"Az operatív döntési helyzetekben mindíg támaszkodunk a rendszer javaslataira, az időmegtakarításon túl egyfajta biztonságot is ad a rendszer használata, és a termelés színvonalának emelésével a cégünk megítélését is pozitívan befolyásolja az európai szintű minőséget követelő külföldi és hazai megrendelőink szemében.”

Cégadatok:

  • Tevékenység: szerszámgyártás
  • Székhely: Baj
  • Alkalmazottak: 51 fő
  • Forgalom: 6 millió Euro
  • Bevezetett rendszer: FactoryMaster termelésirányítási rendszer
  • (MRP, Ütemezés, Műhely adatgyűjtő terminál)

Jelenleg 2 csarnokban, 22 gépen, mintegy 1400 nm-en folyik a termelés, olyan magas színvonalú gépekkel, amelyek lehetővé teszik akár az egyedi-, akár a sorozatgyártást igénylő munkák elvégzését, valamint az egyre szigorúbb minőségi követelményeknek való megfelelést.  
 
Az ISO minősítéssel rendelkező vállalkozás több külföldi és magyar céggel áll kapcsolatban, mint autóipari beszállító. Kiemelt vevőik: a KNORR BREMSE, az INTEC Austria, a MERCANTA Gmbh, és a KSW Gmbh.
 
A folyamatos és egyre bővült megrendeléseket egész évben, a legmagasabb szintű minőség biztosításával és a határidő pontos betartásával szállítják ki ügyfeleiknek.
 
Céljuk, hogy a meglévő, valamint a leendő ügyfeleiket teljes mértékben kiszolgálják, törekedve a folyamatos minőségjavításra, hogy ezzel megfeleljenek a nemzetközi elvárásoknak, és a vevőik által támasztott követelményeknek.

Megoldandó probléma:
 
Az egyre bővülő rendelésállomány kielégítése a cég mindennapi életében olyan nagy tömegű adat kezelésének szükségességét eredményezte, aminek kiszolgálása a különállóan felépített nyilvántartások segítségével már szinte lehetetlennek bizonyult, főleg az adminisztratív munkára fordított idő tekintetében, valamint a pontos készletnyilvántartás hiányában felmerülő anyagbeszerzési problémákat illetően.
  
Szükségét érezték egy olyan integrált termelésirányítási rendszer bevezetésének, amely támogatja az „up-to-date” információkra támaszkodó döntések meghozatalát, elősegítve ezzel a cég gyártási folyamatainak hatékonyabb  működését.
 

Célok:
 
Követelmény volt még a bevezetendő rendszerrel kapcsolatban, hogy támogassa a gyártás során esetlegesen előforduló hibák csökkentését, a vevők szigorú minőségi elvárásainak való megfelelés egyszerű, kulturált formában való dokumentálását, a nyomon követhetőséget, valamint a dolgozók műhelyben töltött idejének a részletes, percnyi pontos nyilvántartását az effektív munkára, vagy egyéb-, (pl. rezsitevékenység, étkezés, stb.) tevékenységre fordított idő tekintetében.
 
Eredmények:

 - önellenőrző előírások szöveges feltüntetése a munkalapokon műveletenként, a hibák minimalizálására
 - az anyagbeszerzés egyszerűsödése az anyagszükséglet tervező modul, ill. a beszerzési megrendelés automatikus generálásának segítségével
 - a jelenléti ívek automatikus feltöltődése a műhely adatgyűjtő terminálokon való bejelentkezések segítségével
 - automatikusan generált belső selejt jegyzőkönyv (ki, mikor, melyik munka melyik műveleténél, hány darab selejtet készített?)
 - utókalkulációs lehetőség a tény adatokra támaszkodva
 
Az ügyvezető igazgató véleménye a rendszerről:
 
„A FactoryMaster rendszer használata még rendesebb, pontosabb munkavégzésre tanított minket, amit eleinte talán nehéz volt megszokni, de ma már az ebből fakadó előnyöket élvezzük. A pontos, rendszerezett adatbevitelnek köszönhetően az operatív döntési helyzetekben bátran támaszkodhatunk a rendszer javaslataira a gyorsan és rugalmasan lekérdezhető listák, táblázatok segítségével. Az időmegtakarításon túl egyfajta biztonságot is ad a rendszer használata, és a termelés színvonalának emelésével a cégünk megítélését is pozitívan befolyásolja az európai szintű minőséget követelő külföldi és hazai megrendelőink szemében.”

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.