Mit kínálunk

Integrált termelés irányítási és munka ütemező rendszert kínálunk

FactoryMaster - termelésirányítási rendszer

FactoryMaster - termelésirányítási rendszer

MES: Manufacturing Execution System

A FactoryMaster egy magyar és angol felhasználói felülettel is elérhető, célzottan gyártó vállalkozások számára kifejlesztett díjnyertes, integrált termelésirányítási rendszer a gyártás tervezésére és szabályozására.

A rendszer gyártó vállalkozás teljes termelési folyamatát lefedi az alábbi funkciókkal:
- árajánlat készítés
- gyártás szimuláció árajánlat készítésekor
- rendelés nyilvántartás
- eszközpark nyilvántartás
- teljes körű készlet kezelés
- MRP - automatikus anyagszükséglet tervezés
- automatikus beszerzési megrendelés generálás
- adagszám követés
- cikktörzs
- gyártási tecnológiák
- anyagjegyzékek
- gyártás ütemezés
- vonalkódos műhely adatgyűjtés
- selejt kezelés
- minőség ellenőrzés
- utókalkuláció
- dolgozói munkaid nyilvántartás és teljesítmény kimutatás
- ISO támogatás
- management támogatás
- kiszállítás, számlázás
Orchestrate - Munkák ütemezése

Orchestrate - Munkák ütemezése

APS: Advanced Production Scheduling

Az Orchestrate – munkák ütemezése egy hosszú- (havi, éves, több éves), és rövidtávú (napi, műszak szintű) termelési terv előállítására alkalmas szoftver, amely részletes tervet generál arra vonatkozóan, hogy a munkalapok műveleteit mely konkrét időpontban, melyik erőforráson, milyen sorrendben, mennyiségben, milyen határidőre, stb. kell végrehajtani.

Az ütemező rendszer által generált Gantt diagramm tesreszabásának lehetőségei:
- szűkítés egy adott idő intervallumra
- szűkítés egy adott műhelyre
- szűkítés egy adott eszközcsoportra
- egyedi nézetek kialakítása és mentése
- tetszőleges szempont szerinti egyedi szinkódolási lehetőség
- a diagrammon megjelenő szöveges vagy számszerű adatok testreszabása
- zárolt függőségek definiálása
- tervezett gyártási időpont változtatása Drag & Drop funkcióval
- kritikus útvonal megjelenítése
- anyagra váró tételek kizárása a megjelenítésből
- gyártási kritériumok megfogalmazása algoritmusok formájában
- egyedi igények alapján összeállított riportok készítése
- az optimális gyártási terv kiválasztása különböző scenáriók összehasonlításával
Egyedi igények kiszolgálása

Egyedi igények kiszolgálása

Az általunk forgalmazott FactoryMaster és Orchestrate rendszerek külön-külön is alkalmazhatóak, de egymással összekapcsolt integrált rendszerként a ma elvárható legmagasabb szinten képesek kiszolgálni egy gyártó vállalkozás termelési tevékenységének optimalizálásval kapcsolatos elvárásait.

A rendszerekbe épített know how olyan közös tudásbázis kialakítására ad lehetőséget, amely garantáltan piaci versenyelőnyhöz juttatja a konkurens gyártó cégekkel szemben.

Minden gyártó vállalkozás termelési folyamataiban vannak olyan speciális területek, amelyek számítógépes támogatása egyedi fejlesztést igényel, ennek megvalósítását saját fejlesztői gárdánk bevonásával, szakértői tanácsadással rövid határidővel vállaljuk.

FactoryMaster termelésirányítási rendszer

Kiemelt funkciók

iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Teljeskörű készletkezelés

A FactoryMasterben a készletkezelés 4 szintű lehet, pl.: sor / oszlop / polc / doboz.
Az üzem területére beérkező alapanyagok a nyomonkövethetőség érdekében minden esetben adagszámot kapnak, amely jellemzően az aznapi dátum. Igény szerint az alapanyagokhoz vonalkód is rendelhető, ami megkönnyíti a leltározási, illetve készlet kiadási tevékenységeknek mobil eszközzel történő végrehajtását.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Gyártástechnológiák - munkalapok

A gyártott termékhez rendelt technológia műveletenként tartalmazza a gyártási eszközöket, a részletes gyártási utasításokat, figyelmeztetéseket, követelményeket, beállási-, és műveleti időket, ellenőrzési utasításokat, az esetleges alvállalkozói tevékenységek esetén pedig az átfutási időt.
A technológia alapján elkészített munkalapok vonalkóddal vannak ellátva az egyszerű és gyors adatgyűjtés érdekében.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

ISO - Minőségellenőrzés

A FactoryMasterben minden elvárásnak megfelelő, magas szintű minségellenőrzési dokumentáció készíthető. A digitális mérőeszközzel mért ellenőrzési értékek elektronikus úton azzonnal rögzítésre kerülnek a rendszerben.
A minőségellenőrzés során elvégzett mérések és azok eredményei könnyen és gyorsan dokumentálhatóak akár a vevői igények-, akár egy ISO audit követelményeinek kiszolgálására.
A minőségellenrzési modulban megvalósított magas szintű selejt kezelés rendelkezik "5 miért" jegyzőkönyv készítési lehetőséggel,  "Cikk per millió" elemzéssel, valamint SPC elemzéssel.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

MRP - Anyagszükséglet tervezés

Az automatikus MRP modul hatékonyan támogatja az anyagbeszerzők munkáját. Az MRP minden olyan szempontot figyelembe vesz, ami a raktárkészletet befolyásolja és automatikusan elkészíti a beszerzési megrendeléseket, amiket jóváhagyás után, e-mail formájában azonnal ki lehet küldeni a beszállítóknak.
A modul biztosítja, hogy a folyamatos termeléshez szükséges készlet mennyiség mindíg rendelkezésre álljon.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Munkák ütemezése

A munkák ütemezése a vevői megrendelések határidejének és az optimális kapacitás kihasználás szempontjait figyelembe véve történik. Az automatikusan elkészített gyártási terv eszközökre lebontva rendezi időrenbe az elvégzend munkákat.

A FactoryMasterhez illesztett Orchestrate rendszerben a legmagasabb szintű, algoritmusokkal vezérelt, Drag&Drop funkcióval ellátott ütemezés valósítható meg.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Dolgozói teljesítmény kimutatás

A beléptető rendszerként is működő műhely adatgyűjtő terminálokon keresztűl, vonalkódos rendszerben rögzített adatoknak köszönhetően a dolgozói teljesítmény kimutatással kapcsolatban részletes adatok állnak rendelkezésünkre.
Tetszőleges időszakra lebontva, óra / perc pontossággal kimutatható, hogy egy adott dolgozó melyik munkán, melyik eszközzel, mennyi időt dolgozott, (hány db-ot készített, ha ez releváns), illetve, hogy készült-e selejt a keze alatt.
A dolgozói teljesítmény kimutatás jó alapja lehet a bérszámfejtésnek.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Beszerzés - logisztika

A beszerzési megrendelések készítését az alábbi automatikus funkciók támogatják és gyorsítják:
- Beszerzés vevői rendelés alapján
- Beszerzés minimum készlet alapján
- Beszerzés anyagjegyzék alapján
- Beszerzés munkalap alapján
- Beszerzés projekt kód alapján
- Alvállalkozói tevékenység megrendelése
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

SFDC - Műhely adatgyűjtő terminál

A műhelyben zajló termelési tevékenységgel kapcsolatos információk gyűjtése vonalkódos rendszerben történik műhely adatgyűjtő terminálokon keresztül, ennek eredményeként egy folyamatosan frissülő képernyőn valós idejű visszajelzést kapunk arról, hogy az aktuálisan gyártásban lévő termékek melyik műveletnél tartanak és várhatóan mikor készűlnek el. Vevői érdeklődés esetén gyors és pontos választ tudunk adni partnereinknek a megrendelésükkel kapcsolatban.
iconTermelésirányítás, munkák ütemezése

Értékesítés - számlázás

A vevő által elfogadott árajánlatból automatikusan elkészíthető a vevői megrendelés, melynek lehívási mennyiségei a későbbiekben bármikor könnyen módosíthatóak. A rendelés visszaigazoláson általunk vállalt határidő a gyártás ütemezés egyik fő inputja lesz. A vevői rendelés tetszőleges devizanemben rögzíthető. Az értékesítési folyamat utolsó lépéseként elkészített számlák a NAV Online modulon keresztűl automatikusan továbbításra kerülnek a NAV felé.

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.