• Telefon 
  • +3623 5353-231
 
  • Kérjen ingyenes bemutatót
  • office@factorymaster.hu
 
  • Mobile
  • +3630 0975-911

Összetett beszerzési projektek sok tételes anyaglistákkal

Rate this item
(1 Vote)

Az esettanulmányban szereplő céget 3,5 évvel ezelőtt alapította két mérnök, Rod Slater és David Wren. A cégnek jelenleg 20 alkalmazottja van, akik a fröccsöntő ipar automata gépeinek tervezésére és építésére szakosodtak, (például a CD-k és DVD-k tömeggyártására alkalmas gépek, és egyre inkább a kontaktlencsegyártás).

Probléma:

A tevékenység jellegéből adódóan a cégnek nagy számú Anyagszámlát kell tudni kezelni, melyek egy része még kiállítás alatt áll, más részük pedig a beszerzés folyamatában van. 

Ebben a környezetben, egy terjedelmes papírokat használó Beszerzési Rendelés Rendszer lassúvá, nehézkessé vált, és a rendelések számának növekedésével egyre több hibához vezetett.

A gyártási folyamatnak egy igen fontos része egy projekt alkatrész ktg.-ének ellenőrzése a gyártás különböző fázisaiban, ill. a beszerzési rendelés szintjén, és annak biztosítása, hogy a tényleges ktg-ek ne haladják meg a tervezett ktg-eket. A ’lepedőnyi’ papírokkal dolgozó megoldás nem tett eleget ezeknek az elvárásoknak.

A régi rendszer nem foglalta magába a munkabérköltség számítást. A cég olyan megoldást szeretett volna, mellyel projektenként tervezhető, rögzíthető és nyomon követhető a munkabérköltség a szerelés valamennyi fázisában.

Megoldás:

A FactoryMaster MRP Gyártás Ellenőrző Rendszere magába foglal egy jól felépített és könnyen használható, több szintű Anyagszámla kezelőt, amelyből a Munkalapok gyorsan elkészíthetőek, és egyben alapját képezik a Projekt Beszerzési Rendeléseknek. Egy-egy projekt munkabér költségei szinte percre lebontva követhetők a szerelés során.

„ Több szempontból is a FactoryMastert választottuk.”, magyarázza David Wren, ügyvezető igazgató, „ A bemutató során nyilvánvalóvá vált a FactoryMaster nagyszerűsége. A Számlázó és Utókalkulációs modulok teljesen megfeleltek a tevékenységünknek, de a Beszerzési modul valahogy nem volt ’telitalálat’. Biztosítottak minket, hogy egy kis változtatással megvalósítható a projektenkénti Beszerzési Rendelés és a FactoryMaster Ltd minden várakozásunkat felülmúlta.

Read 2865 times Last modified on vasárnap, 07 november 2021 15:07

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.