Beszerzés

BESZERZÉSI MEGRENDELÉSEK

 •  Automatikus beszerzési megrendelés 
 •  Alapanyagonként alternatív beszállítók
 •  Beszállítók mennyiségfüggő egységárai
 •  Beszállítói cikkszámok megfeleltetése
 •  Beszerzési megrendelések sürgetése
 •  Beszállítói statisztikák

A FactoryMaster beszerzés modulja a beszerzéshez kapcsolódó törzsadatok, bizonylatok adminisztrálásán túl, a gazdaságos raktárkészlet fenntartásához, valamint a beszerzés optimalizálásához nyújt segítséget. 

Beszerzési megrendeléseket különböző kategóriákban készíthetünk, pl.:

- Nyersanyag (forma, specifikáció, méret vagy súly szerint)
- Kereskedelmi tételek
- Alvállalkozói teljesítmények (pl.: hőkezelés, porszórás)
- Az egyes beszerzendő tételekkel kapcsolatban több alternatív beszállító is definiálható, amelyek közül mindig ki kell nevezni egy alapértelmezettet,    mert a rendszer ennek áraival fog számolni az automatikus önköltség számítás során.

Egy beszállítóval kapcsolatban több mennyiségfüggő egységár is megadható.

Ahol szükséges ott az egyes beszerzendő tételekhez cikkszám vagy rajzszám is kapcsolható.

Beszállítói cikkszámok használatára is van lehetőség, ilyenkor a rendszer ezeket megfelelteti a vállalkozáson belül használt saját cikkszámoknak.

Alvállalkozói megrendeléseket különösen könnyű készíteni, mivel azok technikai tartalmát a rendszer automatikusan importálja a gyártási utasításokból. Árukísérő is készíthető az alvállalkozói munkára kiküldött tételekre vonatkozóan a nyomon követhetőség biztosítása érdekében.

Egy beszerzési megrendelésen szereplő minden egyes tétel egy meglévő munkalaphoz kapcsolható, így a felmerülő költségek azonnal egy-egy munkára terhelhetők.

Az előző beszerzési megrendelések adatai könnyen és gyorsan elérhetőek - akár beszerzési megrendelés szám-, szállító-, cikkszám-, vagy munkalap szám szerint - és választ adnak azokra a tipikus kérdésekre, hogy:

Mennyit fizettünk ezért legutóbb?
Ki csinálta ezt múltkor?
Mikor vásároltunk ilyet utoljára?
Széleskörű lekérdezési lehetőségek biztosítják az Ön beszerzéseinek elemzését, dátum-, beszállító-, vagy bármilyen elemzés kód szerint.

Az automatikus megrendelés modulban a rendszer automatikusan készít beszerzési megrendeléseket az alábbi szempontok szerint

 • készlet alapján
 • cikkenként
 • munkalaponként
 • alvállalkozónként
 • projekt kódonként

A 'Sürgető' és 'Késedelmes' listázási lehetőségek módot adnak a kintlévő beszerzési megrendelések megsürgetésére, 'Sürgető fax' küldésére, melyben kérhetjük a beszállítót a szállítási határidők megerősítésére, ill. betartására.

A rendszer széleskörű beszállítói teljesítmény statisztikát is kezel, támogatva ezzel a szállítók minőségügyi besorolását, a termék-, és szolgáltatás kategóriák tekintetében.

 

Beszerzési megrendelések készítésekor a rendszer figyelembe veszi a min, max készletet, az aktuális készletet és a minimális rendelési mennyiségeket is.


Nyomtatás   E-mail